PUZ SECTOR 1 PENTRU CETATENI

Descarca tabelul cu liste de semnaturi aici

Primaria Sectorului 1 a demarat elaborarea unui plan urbanisticzonal denumit PUZ COORDONATOR SECTOR 1 care sa instituie reguli de urbanism la nivelul sectorului.

Elaborator a fost desemnata firma VEGO CONCEPT ENGENEETING SRL intr-o totala lipsa de transparenta si fara informarea publicului privind modalitatea de atribuire a contractului public, cerintele caietului de sarcini, suma platita din banii publici, termen de realizare.

Ca o consecinta a practicilor binecunoscute ale autoritatilor publice locale a fost realizata “o dezbatere publica” pe data de 29.03.2019 in care a fost  prezentoata doar o plansa cu zonificarea sectorului si regimurile de inaltime planificate. Nu a fost prezentat Memoriul Tehnic si Regulamentul Local de Urbanism aferente PUZ-ului, documente obligatorii conform Legii nr.350/2001 si Ordinului nr. 2701/2010 privind aprobarea metodologiei de informare si consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului si de urbanism (emis de Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului),

Din aceste motive Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi a demarat o actiune in justitie pentru obligarea Primariei Sectorului 1 si a elaboratorului PUZ-ului Coordeonator al Sectorului 1 de a respecta legea si de a consulta populatia privind intocmirea acestei documentatii de urbanism de o importanta capitala pentru Sectorul 1.  

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000870681&id_inst=3

In cadrul procesului, Primaria Sectorului 1 si SC VEGO CONCEPT ENGENEETING SRL au fost obligate sa depuna la dosar Regulamentul de Urbanism Local aferent PUZ-ului si Memoriul Tehnic. Studiind aceste documente am ajuns la concluzia alarmanta ca edilii Sectorului 1 impreuna cu elaboratorii vor sa distruga iremediabil din punct de vedere urbanistic toate zonele construite prin urmatoarele permisivitati prevasute in noul PUZ:

–          constructii pana la P+5E in zonele L (care au in prezent regim de inaltime de maxim P+2E);

–          blocuri de P+26E in zonele M (mixte);

–          retrageri de la limita de proprietate micsorate la h/3 fata de h/2 cat sunt in prezent;

–          neobligativitatea asigurarii locurilor de parcare in interiorul imobilelor;

–          neglijarea completa a asigurarii zonelor verzi in interiorul proprietatilor,

si multe alte  fortari urbanistice.

Totodata, toata aceasta supradimensionare a tuturor zonelor de locuit nu este argumentata si fundamentata in Memoriul Tehnic. Superficialitatea intregului proiect este evidenta numai studiind plansele aferente: sunt prevazute zeci de kilometri de pasaje rutiere supraterane, unul peste lagul Grivita si trei peste calea ferata inspre Cartierul Giulesti-Sarbi. Nu se specifica daca sunt fanteziile celor care lucreaza la PUZ sau daca exista proiecte, studii de fezabilitate sau finantari.

In aceste conditii, ASCDBN declanseaza o actiune cetateneasca de strangere de semnaturi pentru demonstrarea dorintei locuitorilor privind elaborarea unui Plan de Urbanism Zonal al Sectorului 1 care sa fie facut in interesul cetatenilor si nu al autoritatilor locale corupte care favorizeaza cu generozitate mafia urbanistica.

Acest PUZ l-am numit PUZ SECTOR 1 PENTRU CETATENI si articolele lui sunt redate in documentele atasate.

http://ascdbn.ro/wp-content/uploads/2019/09/RLU-1-zonele-C-D-M-si-L-aferente-PUZ-SECTOR-1-PENTRU-CETATENI.pdf

http://ascdbn.ro/wp-content/uploads/2019/09/RLU-2-zonele-V-G-S-R-T-aferente-PUZ-SECTOR-1-PENTRU-CETATENI.pdf

Nota:

– textul cu rosu taiat este textul propus de mafia urbanistica, fiind inlocuit cu textul rosu care cuprinde articolele propuse de ASCDBN;

– textul cu albastru reprezinta justificari si explicatii.