Implicare

Doriti sa deveniti membru ?

Formular adeziune

Alternativ sau concomitent,completind formularul 230 ne puteti sustine financiar prin redirectionare a doua puncte procentuale din impozitul anual catre Asociatie.

Formular donatie completabil direct de pe calculator – (****) intampinati probleme ? Click aici

Formular donatie (PDF normal)

Instructiuni formular donatie

In cazul in care realizati venituri (si) din alte surse pe langa cele salariale, dar mai ales daca acestea sunt singurele venituri ale dumneavoastra (ex: PFA, chirii, drepturi de autor, schimb valutar la termen, vanzarea titlurilor de valoare) va rugam sa completati in locul  formularului pentru donatii formularul 200; acesta are inclusa o parte de donatii (redirectionarea celor doua puncte procentuale din impozitul anual)

Formular declaratie de venit + donatie completabil direct de pe calculator – (****) intampinati probleme ? Click aici

Formular declaratie de venit + donatie (PDF normal)

Instructiuni formular 200

 

Impreuna cu formularele completate aveti nevoie si de actul de identitate (sau copie dupa acesta), si preferential pentru venituri salariale – de un act legal din care sa reiasa venitul dvs realizat in anul precedent anului depunerii formularului (adeverinta de venit, fisa fiscala, etc).  Daca nu realizati venituri salariale ne puteti sustine doar completind formularul 200.

Precizam ca formularele impreuna cu actul de identitate in copie si actul veniturilor realizate se pot trimite si prin posta cu confirmare de primire, nu neaparat in persoana la unitatea de care apartineti.

Perioada depunerilor este din ianuarie pana in 25 mai ale anului curent. O lista cu datele de contact ale agentiilor ANAF din tara se gaseste aici.Perioada depunerilor este din ianuarie pana in 25 mai ale anului curent. O lista cu datele de contact ale agentiilor ANAF din tara se gaseste aici.

nou

Pentru firme: Directionarea a unui procent din cifra de afaceri / impozitul pe profit catre ASCDBN:

Directionarea inseamna ca plata sponsorizarii se face direct catre un ONG (fundatie sau asociatie) alese de platitor si nu de catre ANAF. Pentru ca suma sa fie deductibila, antreprenorii au de indeplinit urmatoarele conditii:
– plata trebuie sa fie facuta catre un ONG;
– suma sa nu fie mai mare de 20% din impozitul de plata;
– suma sa nu depaseasca 3‰ (trei la mie) din cifra de afaceri;
– plata sa fie facuta pana la 31 decembrie a anului fiscal in curs;
– sa existe un contract de sponsorizare semnat cu organizatia aleasa.

Exemplu de calcul:
Cifra de afaceri 200.000 lei
Cheltuieli deductibile 170.000 lei
Profit brut 30.000 lei
Impozit pe profit – 16% 4.800 lei
3‰ din cifra de afaceri 600 lei
20% din impozit 960 lei
In acest caz, suma maxima donata poate fi de 600 lei.

Preluat de aici.

Descarcati contractul de sponsorizare aferent de aici

(****) In cazul in care browserul deschide documentele PDF ad-hoc cel mai probabil vor aparea probleme. In acest caz trebuie sa descarcati documentul pdf local. Procedati asa: click pe link-ul nostru -> se deschide un nou tab in care nu apare continutul documentului in cauza -> in zona dreapta sus apasati “Descarca (sau “Download” pentru versiunea in limba engleza) si alegeti un loc pentru a descarca documentul pdf.
Apoi mergeti la locatia unde s’a descarcat: click dreapta pe fisierul PDF – open with – Adobe Reader. Daca Adobe Reader lipseste din meniul “open with” probabil nu il aveti instalat. Se poate instala urmind pasii de la https://get.adobe.com/reader/otherversions/